Fishermen are born honest, but they get over it.
Ed Zern
        pasta machine laatst bewerkt op Mar 12, 2008

Start > carpblog> boilie blogs> pasta machine...


laatst toegevoegd of gewijzigd:
2011-01
blog2011
het plan
2010-09
carpblog
2010-08
2010-07
schetenwap
het boilie proces
2010-06

pasta machine

Pasta machine

Vlak voor wij naar Portugal vertrokken in juli 2007, was ik druk op marktplaats.nl en andere sites bezig met het zoeken naar kneders, mengers, mixers, etcetera. Kortom alles waar ik mijn boilie mixen makkelijker en vooral sneller mee kon verwerken. Helaas is het zo dat de prijzen voor dit soort spullen beginnen bij honderden euro's, en naarmate de apparaten steviger en professioneler worden in de duizenden en zelfs tienduizenden euro's lopen.

Ver buiten mijn budget dus. Maar op een gegeven moment vond ik op marktplaats een advertentie voor een pastamachine waar niet op gereageerd werd, al sinds een paar weken. Blijkbaar was deze advertentie op de een of andere manier niet zichtbaar voor de meeste bezoekers, ik meen dat ik hem via de zoekfunctie gevonden heb door pasta-machine  o.i.d. in te kloppen.

Hoe dan ook, er was alleen een bod van 5 euro uitgebracht, dus ik deed een bod van een tientje. Baat het niet dan schaadt het zeker niet. En een tientje is ook niet zo'n groot risico als het een miskoop of zelfs oplichting blijkt te zijn.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik de dag voor ons vertrek een mailtje, ik kon de pastamachine komen halen!

Helaas zat dat er niet in wegens tijdgebrek, en ik stelde voor om de machine op te laten sturen, en de eigenaresse ging daarmee accoord.
Uiteraard waren de verzendkosten dan wel voor mijn rekening, en ik maakte in totaal € 16,20 over. Als afleveradres mocht ik het adres van mijn vismaat Jean gebruiken, dus ik vertrok op vakantie met een goed gevoel over de aankoop.

Helaas bleek telkens als ik tijdens de vakantie kontakt opnam met Jean dat er nog steeds geen pakket voor mij afgeleverd was. Na terugkomst kon ik het telefoonnummer van de eigenaresse achterhalen, en ik besloot haar te bellen. Haar vriend bleek het pakket vergeten te zijn op te sturen... Zij verzekerde mij dat het snel in orde gemaakt zou worden.

Gelukkig, na enkele dagen kwam dan toch het pakket, en ik bleek de gelukkige eigenaar van een pasta-machine! Jean was zo vriendelijk om het pakket snel af te leveren, en ik ging ermee aan de slag. Eerst was ik iets te ruw met de schakelaar van de machine, waardoor ik de machine van richting veranderde terwijl hij nog draaide.

Dat liep verkeerd af. Een knal en de machine deed niks meer. Nadat ik de hele machine uit elkaar gehaald had om te proberen de zaak te herstellen bleek dat de aardlekschakelaar van de groep waarop dat ding zat de handdoek in de ring had geworpen. Het licht in die ruimte zit op een ander groep, dus ik had niks in de gaten... Enfin, nadat ik de machine weer in elkaar gepuzzeld had bleek dat het ding het gewoon nog deed... Een pak van mijn hart!

De plastic bak waar e.e.a. in gemengd en gekneed word bleek helaas ook al snel niet echt bestand tegen mijn ruige mixen, maar is na lijmen van de ontstane scheur ook gelukkig weer perfect bruikbaar. 

Nu waren de spuitstukken aan de beurt. Een van de hulpstukken bleek geschikt om worsten te draaien voor mijn 20 mm plank, en na het uitboren van een ander spuitstuk is ook dat perfect voor mijn 14 mm plank.

Het spuiten van worsten gaat uitstekend met deze machine, en dat is een hele vooruitgang. Het kneden van deeg gaat ook uitstekend, maar ik vind dat er niet genoeg deeg tegelijk in de machine gaat voor mijn doeleinden. Ik moet nog een beetje leren werken met de machine om een optimale workflow te krijgen, met de minste handelingen en de minste inspanningen met maximale resultaten!

Een en ander staat of valt met vinden van de juiste verhouding tussen mix en vocht of ei, en dan kneden, worsten draaien, bollen draaien, koken....
Maar wat het snelste gaat (met dus de minste wachtijd zonder andere bezigheid) is nog even uitzoeken.

Voorlopig maak ik alvast mix aan met vocht in een grote kom, en draai dat dan door de machine om de boel te kneden. De worsten die er dan uitkomen geven meteen aan of er nog vocht bijmoet of juist droge mix, maar de kunst is denk ik om dat "meteen goed" te doen, zodat ik niet telkens weer opnieuw een paar kilo mix door de machine moet jassen om een homogeen geheel te krijgen. Er is nog veel te leren dus.

UPDATE feb 2008
Helaas heeft de pasta machine om nog onduidelijke redenen de geest gegeven... Helaas, het was mooi, maar van korte duur...

Gezocht: pastamachine!

Er zijn nog geen reakties op deze blog

Voeg uw reaktie toe of mail naar !

name e-mail
comment title website url

Start > carpblog> boilie blogs> pasta machine...

cms and support:Miranet Webdesign Maastricht Sponsored by: BaitCalculator